Workshops


Van Lierop Academy: Businessmodellen


Helpen businessmodellen mij in het verbeteren van mijn organisatie?
Tijdens deze praktische workshop maken wij gebruik van de theorie van Alex Osterwalder. Hij ontwikkelde het Business Model Canvas, een systematische en praktische methode om over strategie na te denken en businessmodellen te innoveren.
Dinsdag 25 juni 2013

Van Lierop Academy: Klanten in beeld brengen


Klanten in beeld brengen: waarom en hoe?
Op welke klanten moet je letten en welke klanten moet je negeren? Soms wachten de groeisegmenten van morgen in de periferie van de cash cows van vandaag. Daarom moeten businessmodelinnovators voorkomen dat ze exclusief focussen op bestaande klantsegmenten.
Maandag 21 oktober 2013

Van Lierop Academy: Innoveren


Hoe innoveer je als ondernemer?
Innoveren is voor elke onderneming noodzakelijk. Maar wat is eigenlijk innoveren? Hoe pakken vooraanstaande organisaties innoveren aan? Wat kunnen wij daar van leren?
Dinsdag 25 maart 2014

Van Lierop Academy: Co-creatie


Co-creatie: samen met de klant innoveren.
Innoveren kunt u als organisatie alleen oppakken. U kunt ook samen met uw (toekomstige) klant innoveren, oftewel samen met andere organisaties. Hoe pak je zoiets aan?
Maandag 26 mei 2014

Van Lierop Academy: Motiveren


Hoe krijg jij je mensen zover?
Innoveren vraagt om een medewerking van uw mensen. Maar als zij het al druk hebben met hun huidige activiteiten, hoe krijgt u hen dan gemotiveerd om mee te denken en mee te werken aan uw eigen innovatieprojecten?
Woensdag 03 september 2014

Van Lierop Academy: Onzin


Innovatie? Onzin en kost ook te veel geld.
Waarom zou u als eerste in uw markt met iets nieuws komen? Wellicht is het veel goedkoper en ook minder risicovol om in uw branche ‘volger’ te zijn. Hoe ziet de strategie van een snelle volger er uit?
Donderdag 30 oktober 2014

Van Lierop Academy: Connected big data


Connected big data
De mobiele evolutie is nog altijd volop aan de gang. Tegen 2020 staat de wereld vol met connected toestellen. Wat betekent connected big data voor mijn onderneming?
Donderdag 02 april 2015

Van Lierop Academy: Klein is het nieuwe groot


Klein is het nieuwe groot
In deze sessie staan wij stil bij de kracht van het nieuwe Groot. Hoe bouwt u partnerships op met uw medewerkers, uw klanten, uw leveranciers om samen bijzonder sterk te worden?
Dinsdag 03 november 2015

Van Lierop Academy: Lean - focus op klanten en medewerkers


In deze sessie bepalen wij de toegevoegde waarde van de eigen organisatie. Tevens doorlopen wij de mogelijke consequenties van een dergelijke keuze.
Dinsdag 12 april 2016

Van Lierop Academy: principes van Lean


In deze sessie doorlopen wij deze vijf principes waarbij met name het uitwerken van een ‘customer journey’ centraal staat.
Donderdag 03 november 2016